Katja Zidén

Älgsafari på Smålandet

Inlägget är i samarbete med Smålandet!

Idag åkte vi och två kompisar med familj till Markaryd och Smålandet! Det var dags för Älgsafari!

Vi åkte dit med två kompisar och deras familjer och det blev ett härligt gäng grabbar på utflykt!

Vi började med att gå till getterna! Jag vet inte vad det är med getter men jag är ju löjligt förtjust och vill gärna ta med en killing hem varje gång jag träffar en! Fredrik är lite mindre impad, Alwin är lite rädd för den men Wiggo HAN förstår min känsla och är verkligen en goat-whisperer!

Sen klev vi på safari-tåget där alla blev utrustade med rallarrosor och sen åkte vi in i parken! Under turens färd berättade guiden (som var fantastiskt underhållande) både om älgarna i parken och om älgar generellt. Varje gång vi fick syn på älg stannar tåget och man får spana och mata älgarna som gärna sticker in huvudet i tåget! Riktigt pampiga djur, mycket större än vad man kanske tänker sig.

Vi såg även amerikanska bisonoxar på turen och efter ca en timme var vi tillbaka igen.

Där fanns en lekplats som killarna roade sig på och vi käkade lunch i restaurangen. Killarna åt våfflor och jag och Fredrik käkade räkmacka.

Vi var jättenöjda med utflykten och jag kan varmt rekommendera ett besök där.

Efteråt åkte hälften av gänget till en badplats i närheten och svalkade oss.

Riktigt fin dag!!

Puss och kram

Katja

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Yela

  Men va himla kul med älgsafari ju! Gillar verkligen idéen bakom de & fint att bussen stannar så man får mata & komma nära dom ? Killingarna var ju såå söta också!

 2. Amanda

  Härlig dag ni hade, det var ju allt en söt killing. (svarta lillen du tog kort på) Älskar räkmacka det är så gott mumms, 🙂

 3. Michaela

  Jag hade nog blivit lite rädd för älgarna faktiskt.. Inte om dem är på avstånd men när de sticker in huvudet ? Ni verkar ha haft en riktigt mysig dag iallafall ?

 4. Jennysvardag

  Åh, vad roligt med älgsafari. Jag tror att jag har vart på något liknande när jag var liten. Killingar är ju så söta, jag skulle också vilja ha en hemma ?

 5. Mrs.Kjellström

  Jag har bott i Markaryd men faktiskt aldrig hört talas om detta
  Ni ser ut att ha haft en underbar dag och måste ha varit extrem känsla att få klappa en älg

  Getter är inget för mig heller, vi hade massa innan men jag blev alltid jagad av dem och de stångade o hade sig så är faktiskt rädd för dom hahaha

 6. Madde

  Så mycket det finns att göra med små barn som man inte vet om. Älgar är riktigt stora djur och man är inte kaxig då man står öga mot öga med dom.

 7. Paulina

  Men så mysigt! Bor as nära ett älgsafari! Men aldrig varit där haha. Undra om man kanske kan ta sig en sväng dit, ser jätte mysigt ut ju ??

 8. Pärla

  Har aldrig varit på älgsafari faktiskt men det låter och ser super härligt ut. Trots att jag bor i närheten visste jag inte att det fanns, tack för tipset.

 9. Jenny

  Wow va häftigt att få komma så nära älgar. Jag har sett dem på Skansen men då höll de sig långt från staketen. Men så mäktiga djur! Vackra!

  Ser ut som ni hade en helt fantastisk dag!

  Kram kram

stats