Katja Zidén

Sleepless in Helsingborg

Då var sommarlovet här, rutinerna brutna och då kommer mina sömnproblem som ett brev på posten..

Ett väldigt ovälkommet brev dessutom! Jag blir helt enkelt inte sömnig..

Häromdagen/natten/morgonen när klockan var 04:30 och fåglarna börja kvittra var jag nära att bryta ihop!

Har provat allt; promenixa, lyssna på pod, lyssnat på avslappning you name it, I tried it..

Har fått insomningstabletter utskrivna men har tom ibland svårt att somna på dem och vill helst undvika att ta dem!

Någon mer med sömnproblem? Några käcka tips?

Puss & Kram

Katja

Vore skönt att vara mer som Wiggo som kan somna såhär ?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Fru Elversson

  Jag har levt och lever med sömnproblem. Men är det ”bara” just under sommarlovet? Att du inte blir trött och så? Ingen oro eller liknande? Testat spikmatta en stund innan? Svara gärna som kommentar till mig, så jag ser svaret och kan kanske ge fler råd efter det. Kram

 2. Sanna

  Men fy så jobbigt! Förstår att du var nära att bryta ihop… läsa när man ligger ner i sängen brukar kunna få mina ögonlock att bli lite tunga!

 3. Hannas krypin

  Åh, det är ju så jobbigt när man inte kan sova. Önskar jag hade några bra tips. Du skriver om brutna rutiner, du kanske behöver ha samma rutiner även när du är ledig. Iallafall vad gäller uppstigning och läggdags. Men det kanske du redan har?

 4. JUNITJEN

  Jag har också svårt att sova just nu. Jag kan vakna mitt i natten, somnar om. Vaknar när min man ska till jobbet och kan inte somna om. Så jobbigt! Hoppas det blir bättre med sömnen för din del snart.

 5. Kirsi

  Det är jättejobbigt att ha sömnproblem. Jag har det periodvis och olika saker hjälper vid olika tillfällen. Till att börja med så har jag ändrat min inställning om när och hur man ska sova. Jag sover när jag behöver det. Om det sen är dagtid eller nattetid är av mindre betydelse. Annat som har hjälpt mig är gong-meditation och binaural beats (finns på youtube), tyngdtäcke, djupandning/meditation, yoga på kvällen, sätta väckarklockan på ringning den tiden jag ska sova (för att kroppen förknippar väckerklockan med ”jag vill inte gå upp, måste sova mer!” så fungerade det bra och jag blev akut trött varje kväll när väckarklockan ringde),..

 6. Mirre

  Ja det blir lite rubbat i rutiner när det är sommar och man tappar dem, jag är lite rutinmänniska och behöver dem mår bäst då

 7. Fröken Rödlök

  Men nej vad tråkigt med din sömn, konstigt att inte tabletterna fungerar så bra heller. Jag har inte sömnproblem men någonting som ändå får mig så avslappnad och gör att jag kan somna skönt är att lyssna på ASMR på youtube.

 8. Josefine

  Jag får alltid svårt att sova på sommaren för värmens skull. Jag tycker bäst om att sova när de är svalt och skönt.
  Har du provat Valerina natt? Det är örtmedcin mot sömnsvårigheter. Går att finna i hälsokost och apoteket. Det hjälpte mig när jag va mindre.

 9. Emma

  Fy vad jobbigt för dig! Många tycker ju att de funkar att lyssna på ASMR (tror de heter så) innan dom sover. Kanske värt ett försök

 10. Paulina

  Fy tusan vad jobbigt! Jag har sömn problem för min adhd. Jag får äta medicin för det. 1-2 timmar före läggdags. Dom heter melatonin. Det är kroppens egna ämne som ska skilja på dag och natt. Eftersom min hjärna ej kopplar det?

  Men det du borde tetsa, stäng av av allt mobil tv osv.. sen bara försöka somna. Annars ta tabletterna någora dagarna för att få in rutin ?

 11. Madde

  Har jag svårt att somna lägger jag mig framför tvn och tittar på film. Då somnar jag på studs. Men det är jag det 🙂

 12. Jennysvardag

  Vad jobbigt att du har så svårt att somna. När jag inte kan somna brukar jag spela något spel på paddan tills jag blir trött. Men jag kan även spela väldigt länge så det är ju inte heller så bra ?

 13. Moa Larsson

  Önskar att jag hade några käcka tips till dig, men du låter som jag, att du har provat allt. Det enda som brukar fungera för mig vid de tidpunkterna är att göra så mycket som möjligt på dagarna som man är helt slut på kvällen. Och välja bort alla elektronikprylar ett tag före läggdags. Den har du säkert hört förut. Samma sak som att läsa en bok. Det känns som rätt uttjatade knep. Men ändå!

 14. jessica

  yes jag har till och från det, jag brukar alltid ha något igång när jag ska sova, och kan ja inte somna ändå och börjar ligga och vrida och vända mig går jag upp och gör något tills jag känner mig trött igen. Och försöker hålla stress borta från sömnen , brukar hjälpa för mig t.ex. aldrig tänka nu måste jag sova, då kan ja inte sova haha, utan istället tänka bara på hur mysigt det är i sängen, och hur mysigt det är att bara igga ner och blunda. sen något som lite idoniskt också brukar funka ibland för mig är att tänka jag får absult inte somna ….. då somnar ja väldigt fort ironiskt nog haha XD

 15. Johanna

  Men gud va jobbigt att vakna så tidigt ! Jag har svårt att somna om näe jag vaknar runt halv 6, 6 tiden ! För just att det är så ljust ! Haha skön sov stil ! Så har.mina barn somnat rätt mycket ned ??

 16. Lillan Kind

  Fy sjutton, jag vet precis hur det är! Har haft svårt att somna så länge jag kan minnas. Det finns bara en sak som hjälper och är helt ofarligt, och det är Melatonin.

 17. Amanda

  Usch ja sömnproblem är inte kul, jag tar ju sömntabletter oftast för jag har så svårt att sova, önskar också att jag var som Wiggo och kunde somna så. Inatt låg jag och vred och vände mig 1 h innan jag somnade så förstår dig 🙂

stats